Өдөр тутмын хоолныхоо цэсэнд цагаан будааг оруулж байх нь зүйтэй гэнэ. Энэ нь ихэнх архаг өвчин үүсэх магадлалыг бууруулдаг байна. Жишээ нь, II зэргийн чихрийн шижин, зүрх судасны өвчин, таргалалт г.м.
Цагаан будаа хэрэглэж байх нь хооллолтын горимыг тэнцвэржүүлж байдаг байна. Цагаан будаа их иддэг хүмүүс нь цагаан будаатайгаа голчлон ногоо, далайн бүтээгдэхүүн, тахианы мах зэргийг түлхүү хэрэглэж фолийн хүчил, кали, төмөр хангалттай авдаг болох нь тогтоогдсон. Мөн эдгээр хүмүүс сахар болон өөх тос бага хэрэглэдэг нь тогтоогдсон. Тиймээс мэргэжилтнүүд өдөр тутмын хоол хүнсэндээ цагаан болон хүрэн будааг хэрэглэж байхыг зөвлөж байна.
Tuesday, October 20, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment