- Жимсний чанамлыг удаан хугацаагаар задгай саванд хадгалахад хүрвэл дээгүүр нь элсэн чихэр зузаавтар хийхэд зүгээр.
- Дөнгөж түүсэн жимсийг удаан хадгалах болвол савтай жимснийхээ жингээс хоёр дахин их элсэн чихэр хийнэ.
- Талхыг хатаахгүй удаан хадгалъя гэвэл хадгалж байгаа савандаа алим, хальсалсан түүхий төмс бага зэрэг давс эдгээрийн аль нэгийг хийнэ.
- Хар, цагаан талхыг удаан хадгалахад хар тамхины үнэр цагаан талханд амархан шингэж амтыг муутгадаг.
- Шинэ мөөгийг давстай буцалсан усаар зайлчихвал муудах нь бага.
- Компотыг амттай болгоё гэвэл бага зэргийн дарс эсвэл нимбэг жүржийн хальс хийнэ.
Wednesday, October 21, 2009
Хүнсээ зөв хадгалах нь
Лимон, апельсиныг ургамлын тосонд дүрээд гялгар хүүдийд хийж тавьбал чанараа сайн хадгална.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment